mycomputer.BG

Започна подмяната на амортизирания кран, водоснабдяващ индустриалната зона на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 476 | Брой коментари 0
11:20 18.12.2019

„Подмяната на повредения спирателен кран и отстраняването  на безбройните аварии по трасето на водопровода на  територията на община Перник, са част от мерките, които предприемаме, за да се намалят огромните загуби на вода“, каза кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Той коментира, че „Софийски вода” помага за смяната на крана, заедно със специалисти от местното водно дружество.  Екипи от други ВиК дружества помагат за отстраняването на авариите  на територията на община Перник. Кметът на Перник коментира, че с подмяната на този кран ще се даде възможност на ВиК да направи по-добра организация при отстраняването на аварии.

„Имаме зелена светлина от МРРБ, водата от целия владайски канал да бъде насочена към язовир „Студена”. Ще направим преместване от горната част на р. Струма с едно съоръжение, което ще увеличи дебита и потока на вода към язовира. Очакваме и други решения на Министерски съвет днес”, заяви кметът Станислав Владимиров.

Той каза още, че ВиК дружество е уверило, че поради липсата на водоподаване днес, утре ще има толеранс и водата няма да бъде спирана.

Областният управител заяви пред медиите, че всички институции и ресорните министерства продължават координираната си работа по разрешаване на водната криза.

Той отбеляза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява над 2 млн. лв. за изпълнение на част от първите спешни мерки за подобряване на водоснабдяването в Перник. Финансирането е извън предвидените 2,7 млн. лв., които Министерски съвет ще отпусне за подмяна на утаителите в пречиствателната станция за питейни води.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени