Започна първият благотворителен турнир по футбол „Заедно за децата на Перник“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 184 | Брой коментари 0
12:20 31.08.2019

Десет отбора мерят сили в първия благотворителен турнир по футбол „Заедно за децата на Перник“, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник. Събитието беше открито от областния координатор на политическата сила Вяра Церовска, която приветства всички присъстващи и изтегли жребия за първия кръг. От името на българския футболния съюз председателят на областния съвет Валентин Лазаров удостои кмета на Перник Вяра Церовска и на областния управител Ирена Соколова с плакети за принос в развитието на спорта в област Перник.

„Това е една страхотна инициатива, която събира достойни хора и спортсмени, които правят този ден изключително ползотворен“, отбеляза лидерът на ГЕРБ-Перник. На старта на състезанието тя пожела на участниците спортсменска игра, а най-добрите и най-достойните да спечелят.

Събитието уважиха народният представител д-р Александър Александров, общински съветници и кметове от политическата сила.

„Радостно е, когато виждаме реална ангажираност на младите хора и на спортни деятели, които са насочили усилията си към децата. Бъдете все така активни, инициативни и отговорни“, пожела депутатът от област Перник и подчерта, че спортът е начин да се обединяваме около една обща мечта и да вярваме до последната минута в нашите герои.

Организаторите от МГЕРБ са се погрижили да има спортни емоции и добро настроение както за участниците, така и за публиката. Кулминацията на спортното състезание е благотворителният търг, на който ще бъдат разиграни много ценни артикули, дарени от спортни клубове, изявени спортисти и приятели на спорта.

„Нашите  инициативи винаги са били част от целенасочената политика на ГЕРБ за развитие на спорта и насърчаване на младото поколение, а и на хората от всички възрасти, да водят активен начин на живот. През последните 4 години положихме много усилия, за да създадем необходимите условия за това. Ще продължим да създаваме възможности за масов спорт, чрез изграждане на спортни площадки и пространства за отдих и почивка“, сподели капитанът на отбора на Младежи ГЕРБ-Перник и най-младият кмет в Пернишко Емил Костадинов.

Сред участниците в състезанието са още областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров, кметът на Кметство с. Драгичево Виктор Викторов, общинският съветник Андрей Павлов.

Турнирът е за непрофесионалисти, а форматът на състезанието е чрез директни елиминации.  Срещите се играят в две полувремена по 15 минути, с 3-минутна почивка между тях.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени