Започна данъчната кампания в община Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 244 | Брой коментари 0
15:50 10.01.2018

От днес в Община Перник стартира данъчната кампания за местни данъци и такси. Това обяви на специална пресконференция директорът на Дирекция „Местни приходи и такси" Ивета Боянова.

„Данъчните задължения са качени по партидите на всички данъчно задължени лица и всеки , който желае може да заповяда и да извърши своето плащане", прикани Боянова.

Към момента има две изнесени работни места – едното е в кв. „Изток" , другото е в Община Перник. От 1-ви март ще може да се заплащат данъци и в кметство Даскалово . И през тази година за улеснение на перничани ще има и мобилни групи по селата.

Боянова напомни, че данъците се заплащат с 5% отстъпка до 30 април. „За втора поредна година практикуваме по-рано да пускаме данъците като единствената ни цел е да избегнем голямото стълпновение на граждани пред гишетата в Местни данъци и такси", посочи още Боянова.

Жителите на Перник могат да се възползват и от другите възможности на плащане, които  се предоставят– чрез интернет, на гишетата на Easypay, Български пощи и естествено чрез всички банки.

През 2017 година бюджетът на Общината е изпълнен на 88 %, което е на стойност 15 483 000 лв. Има преизпълнение в частта на туристическия данък и данък превозни средства, на 96 %. За данък недвижими имоти изпълнението е 89%, такса битови отпадъци – 84%, данък за придобиване на имущество – 87 %, на 100 % са изпълнени и таксите за глоби и неустойки.

Ивета Боянова констатира , че през последните години се наблюдава увеличаване на събираемостта на данъците, откакто е въведено издаването на актове.

От 2 февруари гражданите и фирмите ще започнат да получават и данъчните съобщения.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени