Започна акция против използването на мобилни телефони от шофьоритe

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
14:26 16.09.2019

От днес до 22 септември ще има засилен контрол относно използването на мобилни телефони по време на шофиране. Акцията се провежда както у нас, така и във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

Целта на операцията е да се припомнят фаталните последствия от незаконосъобразното използване на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Устройствата водят до отвличане на вниманието на шофьорите, което може да доведе до предизвикването на пътнотранспортно произшествие.

Според Закона за движение по пътищата е забранено използването на мобилни телефони по време на движение, освен ако то не се установява чрез хендсфрии устройство. Санкцията за подобно нарушение, предвидено от закона, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Миналият месец бе проведена друга акция на TISPOL, свързана със скоростта на пътя. На нея бяха установени 44 539 нарушения за шофиране с превишена скорост./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени