Заместник областният управител поздрави училището в с. Кладница по повод 140-годишния му юбилей

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 188 | Брой коментари 0
07:19 26.11.2019

Заместник областният управител Иво Иванов присъства на концерта по случай 140-годишнината от създаването на Основно училище „Св. Климент Охридски" в с. Кладница.

Той връчи поздравителен адрес и плакет от името на областния управител Ирена Соколова към директора на школото Симона Асенова.

"Днес, всички Вие, жителите на с. Кладница с грижливо отношение, с лична кауза и ангажираност, пазите и подкрепяте своето любимо училище, защото тук се обучават Вашите деца. Това огнище на знание и просвета е наследник и продължител на една институция с дългогодишна история и традиции. Летописните й страници пазят имената на поколения педагози, утвърдили съществената роля на българското образование и създали личности. От прага на ОУ "Св. Климент Охридски" са поели пътя си много доказали се професионалисти, достойни български граждани.", се казва в поздравителния адрес.

На честването бе показан и кратък документален филм за историята на училището, която започва само година след Освобождението. Последва и фолклорна програма.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени