mycomputer.BG

Зам.министър Михайлова гостува на децата от Шесто СУ „Св.св.Кирил и Методий” Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 293 | Брой коментари 0
07:25 13.12.2019

Вчера Шесто СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Перник посрещна по стара българска традиция с хляб и сол скъпи гости - заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова и началника на РУО гр. Перник – г-жа Ваня Коконова.

Поводът за гостуването е Националната седмица на четенето, организирана от МОН, в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Под мотото "Приказки край камината" гостите се включиха в четенето, заедно с най-добрите четци от всички класове.

С голямо вълнение и интерес учениците прочетоха приказката „Медената питка”, разказа „На браздата” и други любими български приказки, стихотворения и разкази на класиците в българската литература. Г-жа Таня Михайлова прочете приказката на Светослав Минков „Снежният човек и врабчето”.

Тя е бивш възпитаник на Шесто училище и за пореден път се включва в инициатива, свързана с четене. Гостите разгледаха подредената изложба, чрез която децата имат възможността да се докоснат до магичните светове на книгите, събрали мъдростта на времето. Получиха подаръци, изработени от учениците, и Алманах, представящ българската история.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени