Coca Cola

Зам.кметът Стефан Кръстев: Твърдо сме против разпространяването на фалшиви новини и непроверени "сензации"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1333 | Брой коментари 0
13:02 14.02.2020

„От името на ръководството на община Перник, от името на кметския екип искам да заявя нашата твърда позиция против разпространяването на фалшиви новини и насаждането на страхове, на основата на непроверени "сензации."

Общинското ръководство дава своята твърда подкрепа на ръководството на Седмо основно училище, както и към родителите на децата, включени в образователната програма за личностно развитие и превенция на насилието . Поздравявам  ги за достойния начин, по който те мъдро и с доказателства и с факти защитиха позицията си. И то в момент, когато над тях се спуснаха медии, обществено внимание, институции. На основата на непроверени информации с достоверност от степен „една жена каза”! И не на последно място искам да благодаря и да поздравя фондация П.У.Л.С. за цялото им добротворчеството, което правят повече от две десетилетия” – каза зам.кметът Стефан Кръстев по време на срещата във фондация П.У.Л.С, която беше организирана за да се разсеят негативните информация в обществото касаещо една програма, изпълняваща се в пернишко училище.

„В ситуация, като тази, е много лесно за хора на обществена позиция, или в центъра на общественото внимание, да заемат популистки позиции. Или да действат популистки. Склонът на популизма е много хлъзгав. Движението по него е изключително бързо, но винаги надолу. И това трябва да се помни от много хора. Ролята ни е обща да заставаме срещу лъжата. И когато се сблъскваме с такива ситуации, да вървим към истината.” – каза още зам.кметът.

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени