mycomputer.BG

Зам.кметът Стефан Кръстев: Перник е град със славно минало, европейско бъдеще, и за жалост – африканско настояще

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 394 | Брой коментари 0
08:30 20.12.2019

Нови язовири, конектори и помпени станции между съществуващите, както и интегриран регионален подход при управлението на водните ресурси поиска заместник-кметът на Община Перник Стефан Кръстев при обсъждането на предстоящите изменения в Закона за регионалното развитие, свързани с намаляване на дисбалансите в развитието на регионите. Форматите Регионален съвет за развитие и Регионален координационен комитет на Югозападен регион заседаваха съвместно през тази седмица и включваха заместник-министри и висши ръководители от почти всички министерства, областните управители от Югозапада, кметове на общини, експерти и директори на териториални дирекции, служби и държавни предприятия.

Пред тях Кръстев заяви: „Перник е град със славно минало, европейско бъдеще, и за жалост – африканско настояще. В 21 век в европейска България един областен град е изправен пред хуманитарна криза и бедствено положение. Трябват ни смели държавнически решения във водния сектор на регионално и национално ниво. Не е по силите на никоя българска община сама да се справи с бедствие от такъв порядък. Нека в стратегическото планиране и регионалните схеми за пространствено развитие , както и в секторните стратегии в областта на водния сектор да залегнат конектори между съществуващите хидро съоръжения в различните области и региони, както и ускорено изграждане на нови язовири, резервоари и помпени станции. Ако това не се случи,  Перник днес ще е България утре. Климатичните промени и неустойчивото управление на земите и природните ресурси ще направят засушаванията в Европа все по-чести и продължителни. Това са прогнози, потвърдени от множество авторитетни научни изследвания, включително и на Европейската комисия. Трябват ни дългосрочни стратегически решения. Отказ от решителни действия на регионално и национално ниво днес със сигурност ще ни среща с все повече хуманитарни кризи и бедствия утре.”


 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени