Зам.кметът Стефан Кръстев: Няма да допуснем да има бедстващи граждани на територията на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 424 | Брой коментари 0
08:17 26.03.2020

 Нови решения за помощ на хората,които са в карантира в Перник са взети на поредното заседание на Общинския кризисен щаб – съобщава зам.кметът на Перник Стефан Кръстев.

В Перник има механизъм за обхващане на всички уязвиви групи. Предоставят се пакети с храни на хората, които фигурират в списъците. Работи се активно съвместно със БЧК и Социално подпомагане.

Социалният патронаж в Перник продължава да работи. Важното е, че няма да се допусне да има бедстващи хора на територията на града – категорично заяви Кръстев пред тв Кракра.

При нужда в помощ ще се включат доброволците, които вече са заявили официално желанието си да помагат в напрегнатата ситуация. Към настоящият момент общината се справя със собствен човешки ресурс. Но, ако обстановката се усложни, помощта на доброволците ще е съществена.

Що се отнася до хората, които са се върнали скоро от чужбина и не могат да се справят сами – общината отново ще помага.След проверки със Социално подпомагане в града.

Помощта на общината трябва да бъде насочена към тези възрастни и самотни хора, които нямат близки, нямат роднини, нямат съседи, които да им помогнат. Нека се огледаме около себе си и подадем ръка – призова зам.кметът.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени