mycomputer.BG

Зам.кметът Стефан Кръстев: Нагласени конкурси в пернишки училища! В стил "Бай Ганьо прави избори"!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.07.2020 | Прочитания 893 | Брой коментари 0
20:51 29.07.2020

Зам.кметът Стефан Кръстев, като член на кметския екип,  за пореден път показа, че няма да има скрито-покрито, когато става въпрос за всичко, което се случва в града ни. Кръстев буквално взриви социалната мрежа с поста си, относно това как се правят конкурси за директори на общински училища в Перник. Публикуваме мнението му, без намеса. Всеки сам може да си направи изводите!

„Трудоустрояването на ГЕРБ-Перник или конкурси за школски директори в стил „Бай Ганьо прави избори”

Когато държавната администрация в лицето на МОН провежда конкурси повече от задължително е това да става прозрачно и да не оставя място за съмнение в компетентността, квалификацията и качествата на избраните кандидати.

Точно това обаче не се случи при провеждането на конкурси за директори на общински училища тази седмица в Перник.

Конкурс 1 – за директор на училище в голям пернишки квартал. Пет кандидати, от които четирима си изкарват теста. В крайното класиране след събеседването предпоследният по резултат от тест за компетентност (да кажем не двойкаря, ами тройкаджията) става първи, въпреки меко казано неубедително

представяне и на интервюто.

Комисията е в състав:

- представител на община Перник

- експерт от МОН

- двама експерти от РУО

- представител на обществения съвет на въпросното училище, който обаче се оказва, че работи в друго пернишко училище и е абсолютно подвластен в ежедневната си работа на МОН и РУО

Печелившият кандидат, станал от предпоследен изведнъж първи, пък се оказва не само също служител на РУО, но и доскорошен общински съветник от познайте коя партия? И приближен на кой бивш кмет, станал известен с „пълноводен“ финал на мандата си?

Ако случайно четейки тези редове у вас са възникнали съмнения за конфликт на интереси, злоупотреба с влияние, нагласен конкурс и повсеместна шуробаджанащина – избийте си ги от главата. Това е само подпорна стена!

Конкурс 2 – за директор на най-голямото и централно пернишко училище. Участват двамата кандидати с най-високи резултати на тестовете. На събеседването обаче се оказва, че никой от двамата не събира изискуемия минимален брой точки въпреки, че според теста са най-компетентните хора явили се на конкурс за директорски места в цялата област изобщо. Резултатът от този много зле режисиран фарс – няма избран директор и продължава да си работи досегашният.

Интерпретациите на фактите по-горе оставям на гражданите на Перник и най-вече на учителската общност в града ни, както и разбира се на родителите на учениците. Не е нужно да назовавам главните герои по имена, защото всички ги знаят.

Абсурдно е персонажи като Дочоолу, Гочоолу и Данко Харсъзина да са още актуални днес, че даже и да редят конкурсите в образованието.

Безумно е, че все още има политици, ръководители, администратори, които си мислят, че могат да продължават да си правят договорките зад дебелите врати на кабинетите, а отвън да се усмихват и да се правят на света вода ненапита. Но щом номера им още минава защо пък не?

Несъмнено ще дойде ден и ние да сме нормална държава - когато се събере достатъчно критична маса от хора с нетърпимост към този тип политика и ръководене, този тип правене на фалшиви избори за длъжности и фалшиви конкурси за постове.

Но дотогава:

„- Страшен си дявол, бай Ганьо, изучил си ги тия пущини на пръсти! - казва с благоговение Гочоолу.

- Хубава работа! Защо съм Ганьо Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара!“

 


 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени