mycomputer.BG

Зам.кметът Стефан Кръстев към ГЕРБ: Произвеждате само фалшиви новини! Ето цифрите, за да ги знаят перничани!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 08.07.2020 | Прочитания 1583 | Брой коментари 0
18:08 08.07.2020

Очаквано на днешната сесия "горещите коментари" бяха свързани със заплатата на кмета Станислав Владимиров. Ситуацията и коментарите около нея в последните дни, бяха сравнени от зам.кмета Стефан Кръстев с онзи прословут анекдот от преди години. Когато Мирча Кришан – каквото и да говориме, накрая краставицата съдържа 98 % вода. Така и от ГЕРБ – каквото и да се говори за общината, каквото и да коментира – всички коментари се свеждат до заплатата на кмета!

„Разберете го това вече и престанете да произвеждате фалшива новина след фалшива новина. Престанете да говорите неистини!

Заплатата на кмета не идва от общинския бюджет. Дефицитът, който ще се получи в общинския бюджет идва от това, че заедно със заплатите на кмета ще се повиши и заплатата на председателя на общинския съвет и неговите заместници. Повишението на заплатите на зам.кметовете ще увеличи чисто статистически средното възнаграждение в администрацията, което ще доведе и до повишение на заплатите на общинските съветници. „ – каза Кръстев на съветниците в дясно в залата.

И допълни:

„И тъй като имаше въпроси за цифри и как предишното ръководство не си е вдигало заплатите, мисля, че е добре да запознаеме обществеността с тези цифри.

Първо – спестените пари за първите 6 месеца на тази година от фонд работна заплата, сравнено с миналата година в същия период са 80 000 лева.

Второ – месечният  фонд работна заплата на предишното ръководство на община Перник е бил в размер на близо 14 775 лева. Месечният фонд работна заплата сега СЛЕД предложеното увеличение на кмета е 12 634 лева. Месечният фонд на председателят на общински съвет и зам-.председателите  ще стане 10 168 лева, а месечната заплата на съветниците 26 330 лева.

Добре е да се съпоставят не само цифрите, но и отговорностите за определените длъжности.“

Напомняме, че днес на сесия на общински съвет беше разгледано върнатото решение за заплатата на кмета Владимиров.  С 25 гласа ЗА, 3 против и 6 въздържали се бе гласувано тя да е 4200 лева. Така, както беше заложена в първата докладна на градоначалника.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени