Закриват ареста в Перник, арестантите ще се конвоират в София!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 389 | Брой коментари 0
08:52 11.01.2019

Арестите в четири града в България, единият ог които е Перник, ще бъдат затворени, гласи заповед на Министерството на правосъдието от 1-ви януари. Останалите три града са Търговище, Разлог и Монтана. Задържаните граждани ще бъдат конвоирани до най-близкия голям град.

Целта на закриването на ареста е да се намали администрацията и да не се харчат пари за поддръжка на арестите, някои от които стоели с месеци празни, като този в Разлог например. Два от тях били в лошо състояние и се нуждаели от ремонт, но не става ясно в кой точно град.

Предвидено е арестантите от Перник да бъдат конвоирани с белезници до София. Задържаните в Разлог ще ги возят до Благоевград, от Търговище ще ги карат в Шумен, а от Монтана – във Враца.

Служителите на арестите няма да бъдат съкращавани. Те ще бъдат пренасочени на служба към други звена на 12-те затвора в страната, уточняват от Министерството на правосъдието.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени