Задържан участник в обира на банкомат в Сапарева баня

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1632 | Брой коментари 0
12:58 10.11.2017

Районна прокуратура – Дупница е привлякла в качеството на обвиняем Г. Динев (на 34 години) за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

 На 09.11.2017 г. , около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, в съучастие с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помагач, обвиняемият Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил - марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

 Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени