mycomputer.BG

Забраняват наргилета на непълнолетни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 246 | Брой коментари 0
13:44 27.07.2020

Депутати от парламентарната група на „Воля", начело с Пламен Христов, внесоха законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, с който се забранява продажбата на тютюневи изделия на лица под 18-годишна възраст. В тази група се включват изделия за пушене, съдържащи тютюн или заместители на тютюн (растения, билки, плодове, изделия в твърдо или в течно състояние), които могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване или изпаряване.

Вносителите на законовата поправка правят тази промяна, защото имат много сигнали от родители, че в заведения в страната на непълнолетни се предлагат наргилета, електронни цигари и други подобни тютюневи изделия, които създават илюзията, че това не е тютюн, но те са коварни и нанасят вреди, колкото и цигарите.

Подобна поправка депутатите от Воля внесоха в Закона за здравето и тя бе гласувана през април в пленарна зала. Още тогава те обявиха, че тази промяна ще бъде отразена и в Закона за закрила на детето, за да бъде забранена продажба на тютюневи изделия на деца./Кмета бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени