Забранява се уловът на риба в размножителния период

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 308 | Брой коментари 0
11:31 19.04.2019

От 15 април влезе в сила забраната за улов на риба в размножителния период. Сроковете са посочени в Заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и се отнасят до улова на риба в рибностопанските обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за рибарството и аквакултурите, съобщават от Пресцентъра на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

С масови проверки инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения, заяви в ефира на Радио Благоевград главният експерт в отдел "Рибарство и контрол" – Благоевград към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Иван Попов.

От 15 април до 31 май е в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2019 г.

Има водни обекти на територията на Югозападна България, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната, уточни Иван Попов. По думите му глобите за нарушителите са много сериозни. От Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури уточняват, че глобата при нарушение на забраната на риболов в размножителния период е между 1500 и 3000 лв./БНР

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени