mycomputer.BG

За успехите и проблемите на борците от "Миньор" - в откровен разговор с кмета

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.02.2020 | Прочитания 378 | Брой коментари 0
16:29 14.02.2020

Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си млади таланти от школата по борба на "Миньор" - Перник, водени от световния и европейски шампион Иво Ангелов. Присъстваха и треньорите на школата, всепризната за най-добра в България. Иво Ангелов представи бъдещите надежди на този спорт, успехите им и проблемите, пред които е изправен този най-български спорт. Като признание за постиженията ни в борбата догодина България ще бъде домакин на европейското първенство за младежи. Емоционална кулминация на срещата бе моментът, когато европейският вицешампион от първенството в Рим - Даниел Александров, показа сребърния симедал на градоначалника. Александров е родом от Дупница, но носи екипа на пернишкия "Миньор". Разговорите естествено гравитираха около впечатляващото представяне на нашите борци на току-що завършилото европейско първенство в италианската столица.

"Вашите успехи ме амбицират да работя за още по-високо издигане престижа на местната борцова школа", подчерта Владимиров. "Бъдещето е на детско-юношеския спорт, общината ще направи всичко възможно за финансовото обезпечаване на състезателите и треньорите, но трябва да се наблегне на спонсорството", каза още той.

В непринудения разговор бяха обменени идеи за насищане на спортния календар на Перник с традиционни и нетрадиционни състезания, които да осмислят по нов начин летния ваканционен отдих на младите.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени