Coca Cola

За успехите и проблемите на борците от "Миньор" - в откровен разговор с кмета

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.02.2020 | Прочитания 317 | Брой коментари 0
16:29 14.02.2020

Кметът на община Перник Станислав Владимиров прие в кабинета си млади таланти от школата по борба на "Миньор" - Перник, водени от световния и европейски шампион Иво Ангелов. Присъстваха и треньорите на школата, всепризната за най-добра в България. Иво Ангелов представи бъдещите надежди на този спорт, успехите им и проблемите, пред които е изправен този най-български спорт. Като признание за постиженията ни в борбата догодина България ще бъде домакин на европейското първенство за младежи. Емоционална кулминация на срещата бе моментът, когато европейският вицешампион от първенството в Рим - Даниел Александров, показа сребърния симедал на градоначалника. Александров е родом от Дупница, но носи екипа на пернишкия "Миньор". Разговорите естествено гравитираха около впечатляващото представяне на нашите борци на току-що завършилото европейско първенство в италианската столица.

"Вашите успехи ме амбицират да работя за още по-високо издигане престижа на местната борцова школа", подчерта Владимиров. "Бъдещето е на детско-юношеския спорт, общината ще направи всичко възможно за финансовото обезпечаване на състезателите и треньорите, но трябва да се наблегне на спонсорството", каза още той.

В непринудения разговор бяха обменени идеи за насищане на спортния календар на Перник с традиционни и нетрадиционни състезания, които да осмислят по нов начин летния ваканционен отдих на младите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени