mycomputer.BG

За пръв път в историята "Златната топка" ще остане без носител

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 136 | Брой коментари 0
16:28 20.07.2020

 

За пръв път в историята "Златната топка" няма да има носител. Най-ценният приз във футбола няма да бъде присъден през 2020 г. заради пандемията, която възпрепятства нормалното провеждане на сезона.

Новината обяви френско списание "Франс футбол", което връчва наградата без прекъсване от 1956 г. От авторитетното издание обосноваха решението си с липсата на обективни критерии при избора заради възникналите промени във футбола, предизвикани от появата на коронавируса.

"Това е една толкова странна година, която не бихме могли да приемем за обикновена. Това не е решение, което взехме с лека ръка, но трябваше да приемем, че не може да има нормален победител", каза редакторът на "Франс футбол" Паскал Фере пред АП.

Преди година наградата спечели Лионел Меси, като звездата на "Барселона" заслужи за рекорден шести път отличието. При жените беше отличена американката Меган Рапиноу./Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени