За пореден път незаконно е отклонена вода от Палакарийския канал!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 844 | Брой коментари 0
10:06 11.06.2020

„За трети пореден път, запечатаните шахти от МВР на Палакарийския Воден Канал, откъдето се отклонява/ше вода незаконно и неправомерно към с. Ярлово, са отворени и водата е пусната! Лепенките и печатите на МВР са скъсани, кранът е отворен напълно и неизвестно колко, и от кой, се крадат хиляди кубици вода всяко денонощие в с. Ярлово. Вода, която е предназначена да пълни язовир Студена! Да припомним, че тези шахти, изградени преди 12 години, нямат никакво разрешително за водовземане, нито измервателно съоръжение, както и одобрени и съгласувани строителни книжа или акт за ползване. Тоест, те са абсолютно незаконни!

Най-вероятно, веднага след удобния репортаж, скалъпен от bTV в с. Ярлово по темата преди няколко седмици, някой се е качил в планината и е извършил това престъпление.“ – това пише в социалната мрежа Атанас Русев.

„На 9 юни, съвместно с група от ОДМВР София, които незабавно отклинаха на нашия сигнал, установихме нарушението и повторно, ВЕЧЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ, запечатахме тези шахти. Разследването е в ход, събрани са много материали, вече има няколко досъдебни производства по темата. Със случаят добре са запознати и ДАНС, както и прокуратурата.

ЗАЩО до този момент няма никакви резултати от това разследване и всичко това се повтаря вече за четвърти път?

ЗАЩО няма никакви резултати от разследването за кражбата на вода повече от 30 години от извора Врелото през ПС Крапец за Радомир?

ЗАЩО няма никакви резулатати от разследването на МВР и ДАНС през последните месеци, относно неправомерните отклонения на вода към Стомана?

Всички тези изброени водоизточници са от ключова важност в създаването на кризата с водата в Перник. Сега излиза, че няма виновни, нищо не се е случило и милиони кубици вода просто са се изпарили някъде и продължават да се изпаряват! Всичко е потънало някъде в прокуратурата или някъде другаде, а хората в Перник са все още на режим... в очакване на повторението.

ТЪЖНОТО Е, че всичко онова, което се случваше преди, се случва и сега. Ето, вече за ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ПЪТ, МВР ЗАПЕЧАТВА НЕЗАКОННИ ШАХТИ на това място! Това е пълна подигравка със законите на държавата и институциите. Време е с желязна ръка и с цялата строгост на закона, институциите да свършат своята работа, за да не се повтяря никога повече бедствието с водата за хората от гр. Перник.

Благодаря на обикновените полицаи и разследващи следователи, и началници от ОДМВР Перник, Икономическа полиция, ОДМВР София, ДАНС, които вършат изключително прилежно и съвестно своята работа на терен и по тези разследвания. За съжаление след това, някъде по веригата всичко се къса...

ЗАЩО?

 Мисля, че всеки знае и може сам да си отговори на този въпрос.“ – пише още Русев

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени