mycomputer.BG

За пет години у нас са внесени 734 000 тона отпадъци от трети страни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 203 | Брой коментари 0
14:25 06.01.2020

Освен въпросите по водната криза в Перник на срещата, която не се състоя с главния прокурор Гешев щях да поставя и някои въпроси, свързани с вноса, преработката и изгарянето на боклуците у нас – каза по време на посещението си в Перник днес Корнелия Нинова.

„Ние искаме да поставим въпроса и завноса на  боклук от трети страни, които не са членове на ЕС. Имаме официалната информация от министъра, че за 5 години са внесени 734 хил. тона отпадъци от трети страни: от Африка, Азия и т.н. Поставяме този въпрос нееднократно. Последните три години 47 пъти сме го поставяли на вниманието на управляващите и никакви мерки не бяха предприети“, каза още Нинова.

Боклукът стана  национален проблем. В Перник също имаше проблеми с боклука и с изгарянето в ТЕЦ. И водната криза и кризата с боклука в България от пернишка, локална тема, се превръща в национален проблем“, каза още Нинова.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени