За какво използват смартфоните в различните страни?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 10.06.2013 | Прочитания 889 | Брой коментари 0
23:41 10.06.2013

От февруари насам Китай вече е страната с най-много смартфони, изпреварвайки САЩ по този показател.

Този факт се очаква никога вече да не се промени предвид на населението от 1.3 милиарда души, или близо четири пъти повече в сравнение с това на САЩ.

Ето някои любопитни факти за това какво правят жителите на страните с най-много смартфони в света със своите устройства:

Китай

Потребителите в страната харесват потайната природа на смартфоните. В Китай има вече 246 милиона устройства. Над половината от китайците използват тези устройства, защото могат да правят това, „без да бъдат забелязани“. Китайците също така обичат приложенията, като 27% от тях имат над 21 свалени приложения на своите смартфони.

САЩ

В страната вече почти всеки има смартфон. Броят на този тип устройства вече е 230 милиона, при 333 милиона мобилни телефона, или покритие от над 60% от населението. Забележителен е фактът, че 40% от хората на възраст над 65 години с доходи над 100 хиляди долара годишно разполагат със смартфон.

Япония

В страната има 78 милиона смартфона, при 128 милиона мобилни телефона. Японците обичат приложенията, но не и социалните медии. Около една трета от собствениците на смартфони никога не са влизали в социална медия.

В същото време средният собственик на смартфон има инсталирани 41 приложения на устройството си.

Бразилия

Тук има 55 милиона смартфона от общо 259 милиона устройства. Бразилците са на противоположния фронт на японците и обожават социалните медии. Около 18% от сваляните приложения са такива мрежи, като този процент е по-висок единствено в САЩ (20%).

Индия

В страната има едва 44 милиона смартфона и неслучайно пазарът е една от най-големите цели на всички производители, предвид на огромния му потенциал за ръст. Индийците обожават чатенето.

Британците признават, че са пристрастени към смартфоните си и почти никога не ги оставят, като голяма част от тях ги ползват дори в тоалетната.

Южна Корея

В страната има 32 милиона смартфона, или наполовина на броя на мобилните телефони. В страната е измислено виртуалното пазаруване, при което потребителите сканират стоките, които искат да купят, и последните са им доставяни по-късно през деня.

Германия

Общо 27 милиона смартфона има в страната, като те по-често са използвани от собствениците им за намиране на места, където да се пие бира, отколкото за онлайн банкиране. 

Франция

В страната имат идея да наложат данък върху смартфоните, които са общо 26 милиона броя. Данъкът се очаква да е „културен данък“ в размер на 1%, подобен на този, наложен на телевизията и радиото. Средствата ще бъдат ползвани за създаване на електронно съдържание като книги, музика и филми.

Канада

Страната е един от най-големите разработчици на приложения в световен мащаб. Там в употреба са общо 23 милиона устройства.

Русия

Проникването на смартфоните в страната все още е относително слабо, като има едва 22 милиона от 256 милиона мобилни устройства. Има специално разработени приложения за затворници./Profit.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени