За 350 000 българи е нормално мъжът да удари шамар на жена

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 189 | Брой коментари 0
16:07 19.01.2018

Привържениците на ГЕРБ са готови да подкрепят „социалния пол” за разлика от симпатизантите на Обединени патриоти, БСП и ДПС. Темите на Истанбулската конвенция разделят обществото, макар и без да се стига до крайности. 50% отхвърлят понятието „социален пол”. 38% обаче са склонни то да бъде въведено. Българите категорично не оправдават домашно насилие или подчинена роля на жената, но все пак 7% от тях смятат, че е нормално мъжът да удари жената. Изводите са от поредния бърз телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 801 души на възраст 18 и повече години. Изследването е проведено на 15 и 16 януари.

50% от изследваните казват, че когато става дума за пола на човек най-важен е биологичният пол. 38% заявяват, че най-важно е кой как се чувства. Данните показват, че в обществото ни няма крайности, но мненията съвсем не са еднозначни.

 В същото време обаче обществото ни категорично отхвърля идеята, че ролята на жената е подчинена. 89% не са съгласни, че жената трябва да се подчинява на мъжа, 10% са съгласни, а 1% се колебаят. 92% категорично отхвърлят, че мъжът може да удря жената. 7% обаче са съгласни. 1% не могат да отговорят.

Седемте процента, които оправдават шамар за жените, са приблизително равни на над 350 000 души. Подобни числа бяха отчетени и преди две години – в друго изследване на „Галъп интернешънъл“. Дяловете на склонните към подобни актове са категорично малцинство, но явно не намаляват и този проблем трябва сериозно да бъде анализиран и решаван./Дарик

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени