Юнкер: Не всички българи са корумпирани, те заслужават признание за своите успехи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 249 | Брой коментари 0
07:51 06.01.2018

"Представата за България не може да бъде ограничена само до проблема с корупцията. България може да покаже много повече, най-вече положителни неща".

Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за БНТ.

"Познавам България и българите от края на 90-те години, защото участвах много активно в преговорите по присъединяване на България към ЕС.

Имам добро предчувствие за председателството, защото правителството, и не само то, е добре подготвено. Нуждаете се от достатъчно самоувереност, каквато по неясни причини понякога ви липсва. За мен българите са един голям народ, който е направил и продължава да прави много за Европа.

Уверен съм, че това председателство ще бъде успешно. Това е важно и за страната. През следващите шест месеца София ще бъде столицата на Европейския съюз, навсякъде ще се говори за България. Българите заслужават признание за своите успехи", каза той.

Юнкер посочи, че не е съгласен със статиите в западните медии през последните дни, в които България беше представена основно през призмата на корупцията.

"Вярно е, че ще е добре корупцията да бъде елиминирана на всички нива, но аз изобщо не съм съгласен и съжалявам за статиите в пресата през последните дни, в които се поставя знак за равенство между България и корупцията. Това не е вярно, не всички българи са корумпирани", подчерта председателят на ЕК.

По думите на Юнкер представата за България в ЕС няма нужда от корекция, защото от момента на присъединяването си тя се държи почти като държава учредителка и като много проевропейска страна./ offnews.bg

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени