Юнкер даде нова версия за залитането

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.07.2018 | Прочитания 989 | Брой коментари 0
08:03 19.07.2018

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е в добра форма. Така той отговори на въпрос за появата си миналата седмица на официалната вечеря на ръководителите на страните от НАТО в Брюксел. Тогава той не можеше да се държи на краката си и се наложи да го прикрепят. 

Юнкер посочи, че му се е схванал кракът. Говорител на ЕК посочи преди седмица, че причината е пристъп заради ишиас. 

Юнкер даде пресконференция точно седмица, след като се появи на общественото събитие, за което мнозина решиха, че е пиян.

Пресконференцията бе посветена на постиженията на неговия "план Юнкер" за инвестиции в ЕС.

"В добра форма съм, има много по-важни неща от моето здраве.Честно казано, нямам време да се занимавам с такива дреболии. Наистина съм впечатлен колко внимание се обръща на незначителни неща и настоявам за уважение. Учудващо е колко много хора са специалисти по здравословното ми състояние", коментира Юнкер.

Той поиска уважение. 

Той заяви, че не го интересува наследството, което ще остави, защото то било като поезията - говорело само за себе си. Попитан какво ще каже на президента на САЩ Доналд Тръмп при срещата им идната седмица във Вашингтон, председателят на ЕК поясни, че ще повтори тезите, които е изложил на срещата на Г-7 в Канада.

По неговите думи изглежда има нужда Тръмп да чуе отново, че търговията в ЕС е свързана с единния пазар под надзора на ЕК и изключва възможността от двустранни договорености с отделни държави от Общността.

Мандатът на Юнкер изтича догодина. 

Иzтоник: Vesti.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени