YouTube забранява видеоклипове, насаждащи омраза

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 243 | Брой коментари 0
08:44 06.06.2019

Сайтът за споделяне на видеоклипове ЮТюб обяви, че засилва борбата срещу подклаждащите омраза изказвания, като забрани клипове, които защитават дискриминацията или сегрегацията, например сайтове, възхваляващи нацизма, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Забраняваме изрично видеа, които изтъкват превъзходството на дадена група с цел оправдаване на дискриминация, сегрегация или маргинализиране по критерии като възраст, пол, раса, каста, вероизповедание или сексуална ориентация", се казва в статия в блога на този филиал на Гугъл.

Новите правила влизат в сила от днес, а ЮТюб вече пристъпи към премахването на хиляди канали, които ги нарушават.

"Това включва например видеоклипове, които рекламират или възхваляват нацистката идеология, която по същността си е дискриминационна", се уточнява в блога на ЮТюб. Ще се премахнат и клипове, "които отричат съществуването на установени насилствени събития като Холокоста или стрелбата в началното училище "Санди Хук" в САЩ".

"Същевременно осъзнаваме, че тези клипове могат да са ценни за научни работници или НПО-та, които искат да разберат омразата, за да се борят по-добре с нея", отбелязва ЮТюб и съобщава, че проучва различни варианти тези клипове да могат да се изследват.

ЮТюб също обявява, че наложените през януари в САЩ ограничения на клипове, които не прекрачват забранителната линия, но все пак са проблемни, ще обхванат и други страни през тази година.

Тези ограничения са съкратили с 50 процента броя гледания на този тип съдържание, се казва в блога на ЮТюб.

Успоредно с това сайтът ще насърчи гледането на проверени и сериозни клипове в своите препоръки в дясната колонка на монитора за хора, които са гледали проблемни клипове./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени