Взрив разтърси жилищен блок във Варна, има загинал

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 199 | Брой коментари 0
01:17 13.01.2020

 Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през болнични заведения.

Инцидентът е станал около 4,20 часа след полунощ в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива, съобщава NOVA.

По първоначални данни на МВР са пострадали 4 жени и 3 деца, които са вдишали дим. Откарани са в болница за оказване на медицинска помощ, без сериозни наранявания.

 Знае се, че  апартамента обитавал 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата.

"Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

„При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

Малко след 7 часа от петия етаж беше свалена и възрастна жена.

Жителите на блока са изведени. Пожарът е погасен с усилията на 6 екипа от 20 пожарникари и техника. Предстои оглед и изясняване на причините за възникналия огън, съобщиха от МВР.

 Все още се издирва жена, която е живяла в съседния апартамент на този, който бил взривен. Тя е била на около 50 години. За собственика се твърди, че не е в сградата.

Съседи се съмняват, че именно той е причинил взрива с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. Младият мъж направил цялостен ремонт на жилището. A след това изгонил баща си.

По информация на полицията той е бивш служител на реда. „Мъжът е бил бивш полицай. На този етап няма данни, че в жилището са били съхранявани взривни вещества. Веселин Димитров се издирва, както и жената, с която е живеел”, каза директорът на полицията в морската ни столица комисар Даниел Пашов./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени