Взимаме си дължимите от фирмата заплати дори и да фалира

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 646 | Брой коментари 0
14:45 14.12.2017

Всички работници, които през последните 3 години не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалиращи предприятия. Това обяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в парламента, предаде БГНЕС. Повод за думите й е окончателното приемане от Народното събрание на промените в Кодекса на труда, инициирани от обществения защитник, с които това стана възможно.

Манолова поясни, че вече ще бъде забранено и няма да е възможно да се продават фирми на клошар с цел некоректни работодатели да избягат от работниците си и да им платят дължимото. "По този начин на практика работничките от Дупница, шивачките от Ветрен, работниците от Русенската корабостроителница, служителите в голяма търговска верига и тези от телеком, ще могат да си получат заплатите, които им се дължат от работодателите", каза Манолова.

Омбудсманът посочи, че до тези промени се е стигнало заради усилената работа на депутатите и нейни усилия. Тя обясни, че хората няма да могат веднага да си получат парите и този процес ще се развие в рамките на следващата година и нито един лев, който е дължим на работник, няма да бъде загубен. ПГ показаха, че могат да работят заедно в интерес на гражданите, които са най-неоправдани, категорична бе Манолова.

 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени