Вяра Церовска със специална награда за утвърждаване на България като туристическа дестинация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 264 | Брой коментари 0
17:28 12.09.2019

Голямо признание - кметът на Община Перник Вяра Церовска беше удостоена с високото отличие за развитие на туризма в България. Призът й беше връчен от Димитър Маргаритов, председател на комисията за защита на потребителите, съобщават от общинския пресцентър

Признанието е за "Утвърждаване на България като туристическа дестинация" и по случай Световния ден на туризма.

„Искам да изкажа специални благодарности на Министерството на туризма, „Дестинация България“ и медийна компания „К и П Адвъртайзинг“, че оцениха усилията, които полага Община Перник . Тази награда е за всички перничани и участници в Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“, съхранили традицията. Тя доказва колко голям е техният принос за издигането на авторитета на града ни и да се говори с добро за Перник и България в Европа и в целия свят. Наградата е още по-силен мотив за всички нас, които работим в опазването на българските традиции и развитието на туризма “, сподели Вяра Церовска и с гордост допълни, че народният обичай „Сурва“ в Пернишко с автентичната уникалност, значимост и атрактивност от 2 декември 2015 година е включен от ЮНЕСКО в Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството.

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник e най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски. Организира се от 1966 година.

Събитието се проведе на стилна церемония в зала "Тържествена" на Централния военен клуб.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени