Вяра Церовска получи подкрепа от академичната общност

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 232 | Брой коментари 0
14:52 23.10.2019

Четиримa академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев, Константин Косев, Георги Марков и издателят и журналист Иван Гранитски – пожелаха на Вяра Церовска успех в изборите за кмет на Община Перник. В среща с академичната общиност, организирана от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, взеха участие народният представител д-р Александър Александров, култур трегери, историци, учители, галеристи и общественици.

 „Благодаря за подкрепата на академиците, които днес поставиха пред обществеността в Перник фокусът на миналото като основание за бъдещото развитие на града ни. Това е среща на перничани с духовните водачи на България, с българската книжовна Патриаршия. Щастлива съм, защото разговорът за Перник свързва миналото и бъдещето през погледа и през думите на едни от най-силните, отговорни и важни личности за България. А те да говорят за Перник, за бъдещето и за развитието на нашия град, е привилегия за всички нас“, заяви в приветствието си Вяра Церовска.

Със силни думи в подкрепа на кандидата на политическа партия ГЕРБ се обърна издателят Иван Гранитски.

 „Перничани са щастливци да имат една толкова силна личност като г-жа Вяра Церовска, която води общината. Според нас, един толкова добър управленец, каквато е тя, днес е кмет, а утре може да бъде и министър“, каза той.

„Влюбен съм в Перник. Ако има ярък, естествен и исторически потвърден пример за несломим дух, това е именно факта, че два пъти в Перник пристига византийския император и не успява да го превземе. Две хиляди души са успели да устоят на 100-дневната обсада на  тридесетхилядната византийска армия.  Целият свят е гледал Перник, защото центъра на света е бил византийския император, а той е бил пред портите на Перник“, заяви акад. Дончев и отбеляза, че Пернишката крепост трябва да бъде възстановена, за да може Перник да заеме полагащото му се достойно място в историята на България. Неговите думи бяха подкрепени и от акад. Гюзелев, който отбеляза, че в Перник културните устои имат първостепенен характер.

„Поздравявам г-жа Церовска за работата ѝ и опазването на културното историческо наследство на територията на общината“, допълни той.

С пожелания към перничани и ръководството на града за мъдро управление се обърнаха академиците Георги Марков и Константин Косев.

Форумът беше открит от Ирена Соколова , която приветства гостите и участниците.

„Днешната среща по темата „Перник в неговото историческо развитие – минало, настояще и бъдеще“, е с фокус възможностите , които може да почерпи община Перник от историческите дадености и основанията , които имаме в исторически план“, заяви тя.

Народният представител д-р Александър Александров не скри радостта си, че в  навечерието на толкова важните за бъдещето на Перник избори за кмет, най-достойният кандидат получава силна подкрепа от едни от най-значимите личности в страната.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени