Back to school2

Вяра Церовска: 24 май е празник, какъвто нямат другите народи – ден на словото и път към духовното израстване

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 187 | Брой коментари 0
14:18 24.05.2019

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

Уважаеми съграждани,

Най-сърдечно  Ви поздравявам по повод националния  празник 24-ти май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Днес под звуците на всенародния химн „Върви, народе възродени"  се прекланяме пред делото на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и изказваме дълбока почит и признателност. С гордост можем да заявим, че великото им дело е част от културната съкровищница на Европа.

24 май е празник, какъвто нямат другите народи – ден на словото и път към духовното израстване. Той е  най-яркото свидетелство за жаждата на нашия народ за наука и духовност, за непреходни традиции и национално достойнство.

Изказвам искрената си благодарност и признателност към Вас, всички културни и просветни дейци, за желанието, енергията, всеотдайността и упоритостта, които влагате в работата си, за да реализирате своята мисия и призвание в живота и да поддържате жив духа и стремежа за развитие на община Перник.

Скъпи ученици, грамотността и знанието правят човека свободен. Това е пътят към мъдростта! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта!

Бъдете живи и здрави и следвайте мечтите си!

Честит празник!   

Вяра Церовска

Кмет на Община Перник

 

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени