Втора декларация за водната криза в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 587 | Брой коментари 0
14:08 19.12.2019

Общинският съвет в Перник прие декларация за бързи, адекватни и координирани действия на институциите за преодоляването на кризисната ситуация

Над 5 млн. лева отпусна правителството за преодоляване на водната криза в Перник. Държавата демонстрира ангажираност с проблема и съм убеден, че ще продължи да подкрепя всяко добро решение за бързото преодоляване на кризата. Това заяви председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев, по чието предложение беше изготвена обща декларация от името на местния законодателен орган. Той припомни, че кризисната ситуация щеше да бъде избегната, ако през 2012 година община Перник не беше пропусната възможност за подмяна на подземната инфраструктура и реализиране на водния цикъл.

В документа във  връзка с кризисната ситуация, настъпила в Община Перник, адресиран до Президента на Р. България, Народно събрание на Р. България и Министерски съвет на Р. България, общинските съветници изразиха своята принципна позиция, че се налагат бързи, адекватни и добре координирани действия на институциите, в рамките на чиито компетенции е преодоляването ѝ.

„Водата няма цвят и решаването на сериозния проблем не може и не бива да бъде политизирано. Тя е общо благо и изконно право на всеки човек е да има достъп до питейна вода. Настояваме комисията за енергийно и водно регулиране да наложи мораториум  върху повишаването на цената на водата към абонатите на ВиК Перник по преодоляване на водната криза. Вярваме, че държавата, в лицето на всички институции, ще помогне за бързото овладяване на кризисната за Перник ситуация“ се казва в декларацията.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени