Всяка трета кола на автоборсите с превъртян километраж

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 374 | Брой коментари 0
14:57 03.04.2018

Над 25% от катастрофите у нас стават заради техническа неизправност на колите. А всяка трета кола на автоборсите е с превъртян километраж.

До това заключение стигнаха експертите от Института за пътна безопасност и платформата Карстори, цитирани от Нова телевизия. По време дискусия по темата "Некоректните търговски практики на пазара за продажби на употребявани автомобили" експертите анализираха проблемите, свързани с неефективната процедура при покупко-продажба на автомобили втора ръка.

Така например от Италия масово се внасят коли с повредени двигатели или удряни автомобили. Около 90 на сто от колите по автоборсите са претърпели катастрофи, обясняват експертите. Преди продажба обаче колите се привеждат в търговски вид. Повечето клиенти поради некомпетентност стават жертва на злоупотреби. Търговците от своя страна крият множество дефекти.

 Честа практика е фалшифицирането на сервизни книжки, прикриване на проблеми с въздушните възглавници и АВС системата и др. „За съжаление от страна на държавата няма решителност за решаване на проблема, липсва регулация“, коментира Богдан Милчев, от Института за пътна безопасност./Новини бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени