Всяка седмица една майка купува записващо устройство за детето си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
09:10 24.02.2018

Случаите на агресия от учители над деца станаха ежедневие. Знаем ли какво се случва зад оградата на първата образователна институция, в която попадат децата ни? И доколко познаваме хората, на които поверяваме грижата за най-скъпото си. Къде са децата във все по-ожесточения конфликт между родители и учители? Детските градини на фокус в Темата на NOVA – тази седмица, в 19.20 ч., след централната емисия новини по NOVA.

Родители превръщат децата си в тайни агенти, които прекрачват прага на детската градина не с плюшено мече, а с камера и микрофон. Всяка седмица една майка оборудва детето си със записващо устройство, показват данните на най-големия у нас сайт за шпионска техника. А чутото и видяното от записите през последните години шокира обществото.

Родители срещу учители. Два враждуващи лагера от двете страни на оградата. Обща ли е отговорността за възпитанието на децата? И кой носи вината, ако последното липсва?

"Трябва да има правила, защото децата сега са достатъчно глезени, тъй като са презадоволени от всичко”, казва директорка на столична детска градина.

Родител пък, разказва, че детето му плаче щом чуе за детска градина.

 „Напоследък външната врата на детската градина се превърна не само във физическа бариера между децата и родителите им, но и в основна пречка в отношенията между родители и учители. И все по-често отглеждането на деца извън дома им изглежда не като помощ, а като война. Сблъсък, в който основното въоръжение носят децата. Войната вече се води през социалните мрежи и медиите. В Темата на NOVA търсим пробойните в системата, довели до загубата на доверие и уважение", споделя Ивомира Пехливанова, репортер на NOVA и автор на Темата.

Липсата на видеонаблюдение кара родителите да търсят успокоението другаде. Интернет предлага различни по големина, цена и продължителност на записа устройства. С тях на практика може да се сдобие всеки.  Могат ли обаче от жертва родителите, разкрили по този начин насилие над детето им, да се превърнат във виновници? Оказва се, че да./Вести бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени