Всяка Коледа крадците у нас разбиват около 1200 апартамента

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 23.12.2017 | Прочитания 268 | Брой коментари 0
17:14 23.12.2017

Крадци разбиват по около 1200 апартамента всяка Коледа, показват цифрите на МВР за предходните години. От тях се вижда, че само за дните около празниците в страната се взломяват между 1000 и 1200 жилища.

 Бройката е двойна в сравнение с целия предходен месец ноември, когато общо всички набези са около 600. От полицията полагат усилия всяка година, за да намалят цифрата, но тя си остава почти константа. Причината е, че където се концентрират униформени, там почти няма обири. За сметка на това се атакуват кварталите, където полицейското присъствие е по-малко.

„Няма как да следим за обществения ред, да пазим домовете от крадци, да следим за нарушители на пътя и да си вършим всички други основни задачи едновременно. Разпределяме полицейските сили максимално добре, за да можем да покрием всичко, но не сме всесилни“, обясниха от „Национална полиция“ пред „Монитор“.

 Въпреки това от там гарантираха, че отново в празничните дни ще има постоянни полицейски патрули по кварталите в страната, за да пазят домовете на хората, тъй като битовите престъпления, в които влизат и кражбите, са основният проблем, заради който е критикувано министерството. Само за година взломните кражби са над 10 000.От домовете - близо 9000, от офисите са над 700, а от магазините - 7740./Дарик

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени