mycomputer.BG

Всички заразени с коронавирус от Дома за стари хора в Радомир се лекуват амбулаторно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 347 | Брой коментари 0
13:29 05.05.2020

Във връзка с провеждане на изследвания в домове за стари хора в цялата страна, в гр. Радомир чрез PCR тест за COVID-19 са изследвани 58 души персонал. Установени са четири положителни проби. Касае се за персонал  на ДСХ „Св. Ив. Рилски“ гр. Радомир: едно лице помощен персонал, двама санитари и една медицинска сестра. Всички са в добро здравословно състояние и не се налага хоспитализация. Връчени са предписания за задължителна домашна карантина на положителните лица и техните семейства.

Екипи на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ – Перник извършиха масово пробонабиране на носогърлени секрети на 136 домуващи лица от ДСХ „Св. Ив. Рилски“ гр. Радомир. Пробите са изработени от Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ, гр. София, като до момента няма положителни проби.

Към днешна дата лицата, поставените под карантина в област Перник са 517, от тях 366 са в община Перник, 105 в община Радомир, 23 в община Брезник, по 8 в общините Трън и Земен и 7 в община Ковачевци.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени