mycomputer.BG

Всички възрастни хора в дома в Радомир са с отрицателни проби за коронавирус

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 914 | Брой коментари 0
16:59 05.05.2020

Всички 137 проби за коронавирус на обитателите на Дома за стари хора "Св. Иван Рилски" в град Радомир са отрицателни. Това съобщи директорът на дома Донка Ваклинова. Резултатите бяха потвърдени и от директора на РЗИ – Перник д-р Юри Торнев.

Проби са взети и на всички 58 души от персонала на социалното заведение. 4 от тях са се оказали положителни – на едно лице от помощния персонал, двама санитари и една медицинска сестра.

Служителите с положителни проби нямат никаква симптоматика на вируса и не се налага да бъдат приети в болнично заведение. Те ще бъдат поставени под домашна карантина до 28 май. След това отново ще им бъдат направени тестове за COVID-19, а при наличие на две отрицателни проби след карантинния период, те ще могат да се върнат отново на работа.

Ваклинова успокои обществеността, че са положени всички грижи за запазване здравето на възрастните хора, а отрицателните им проби за наличие на вируса доказват това. Свижданията и излизанията на хората от дома не са разрешени от началото на пандемията.

В социалната институция усилено се извършват дезинфекционни дейности. На разположение на обитателите на дома са диспенсъри с дезинфектант. Има достатъчно маски, ръкавици, шлемове, престилки и други предпазни средства. Извършват се ежеседмични и извънредни инструктажи на възрастните хора за предпазване от коронавирус, съобщи още Ваклинова. Спазват се предписанията на РЗИ - Перник, която също е извършила проверка в дома и е взела проби от различни повърхности.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени