mycomputer.BG

Всички 39 жертви от камиона до Лондон са виетнамци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 376 | Брой коментари 0
08:16 02.11.2019

Всички 39 жертви, мъже и жени, от открития камион в Грейс, графство Есекс, в близост до Лондон, са виетнамци. Това съобщили от британската полиция.

Някои от телата вече са били идентифицирани от роднини.

Официално обаче на този етап няма да бъдат оповестявани самоличностите на загиналите.

Британските власти работят съвместно с колегите си от Виетнам по случая.

Това са потвърдили от полицията в Есекс, като остава в сила апелът към гражданите да сътрудничат, ако разполагат с информация.

Хората първоначално бяха обявени за китайски граждани, но вероятно са пътували с фалшиви документи.

Междувременно, Виетнам арестува двама души по случая и вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения за участие в трафик на хора към Европа.

Припомняме, че вчера повдигнаха обвинения в непредумишлено убийство на мъж от Северна Ирландия във връзка с откритите 39 тела в камион до Лондон миналата седмица.

23-годишният Иймън Харисън се яви в съда в Дъблин, за да му бъдат повдигнати 41 обвинения, включително 39 обвинения в непредумишлено убийство, конспирация за извършване на трафик на хора и конспирация за съучастие в незаконна имиграция, след като беше одобрена европейска заповед за арест.

По-рано полицията в Есекс, Англия, призова двама братя от Ирландия, които са издирвани във връзка със смъртта на 39 мигранти в камион да се предадат.

40-годишният Ронан Хюс и 34-годишният му брат Кристофър са издирвани по подозрение в непредумишлено убийство и трафик на хора.

Други петима бяха арестувани в Ирландия във връзка с трагедията. Шофьорът на камиона Морис Робинсън е обвинен в непредумишлено убийство, трафик на хора, подпомагане на незаконна имиграция и пране на пари.

Смята се, че Ронан Хюс е наел ремаркето и Робинсън да го вземе от английското пристанище Пърфлийт, където е доставено ремаркето от белгийското пристанище Зебрюге./news.bg/

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени