Все повече шофьори комбинират дроги и сядат зад волана

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 321 | Брой коментари 0
13:45 16.10.2018

През последните две години се наблюдава ръст на комбинираната употреба на наркотици от шофьорите. За опасната тенденция съобщи началникът на Токсикохимична лаборатория към Клиниката по спешна токсикология във Военномедицинска академия (ВМА) доц. д-р Васил Атанасов.

"2014 г., когато започна да набира скорост акцията по тестване на шофьорите по пътищата из страната, имахме 50 до 100 проби на година. 2017 г. завършихме с близо 1000 проби, изпратени за потвърдителен лабораторен анализ, от водачи", съобщи доц. Атанасов пред БНР.

 По думите му една от най-често употребяваните комбинации е марихуана плюс амфетаминов тип стимуланти.

 "Обикновено в момента за нашата страна комбинацията, която е актуална, е марихуана, плюс амфетаминов тип стимуланти. На първо място метаамфетамин, а на второ място кокаин. Сумата от водачите, употребили марихуана, с тези с комбинирана употреба, достига 75-80% от всички изследвания. И това са общо взето хора между 18-30 години", посочи доц. Атанасов./Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени