Все повече перничани плащат данъците си онлайн

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
06:58 06.02.2020

„Данъчната кампания тази година започна по-рано и е в ход от 15.01.2020 г. Много хора вече платиха своите данъци, като имаме повишаване и на броя хора, които плащат онлайн, те са се повишили 5 пъти“. Това каза директорът на Дирекция „Местни данъци и такси“ Даниела Емилова.  Тя добави, че платилите пълния размер на годишния данък до 30 април 2020 г. ползват отстъпка в размер на 5 %. Емилова уточни, че отстъпката от данъка за основно жилище, платен до тази дата, е 50%, а ако собственикът има решение от ТЕЛК, отстъпката се увеличава на 75%. „Няма промяна в ставките на местните данъци и такси през тази година“, подчерта тя.

Дирекция „Местни данъци и  такси “ припомня, че перничани могат да платят своите данъци на касите на дирекцията, на касата в деловодството на община Перник, в сградата на кметство Изток, по банков път, на касите на Изипей (EasyPay), в клоновете на Български пощи, онлайн чрез системата на и пей (ePay). От 01.03.2020 г. каса за плащане на данъци ще има и в кметство Църква.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени