Все повече българи пазаруват по интернет

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 396 | Брой коментари 0
09:13 14.09.2018

Все по-често българинът пазарува по интернет, показва годишната статистика на НСИ за търговията на дребно.

През юли 2018 г. поръчките по пощата, телефона или интернет са се увеличили с 13.4% спрямо същия месец на миналата година.

Най-голям е ръстът при търговията с фармацевтични и медицински стоки - с 14 на сто.

Спад има при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 6.1%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.7%.

Месечните данни също показват ръст на търговията по интернет. През юли той е с 0.6%. Такъв има и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - по 0.1%.

Намаление е отбелязано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.3%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.3%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.2%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.1%./ offnews.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени