mycomputer.BG

Време ли е за нова партия на политическия хоризонт?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 187 | Брой коментари 0
08:23 14.09.2021

Време ли е за нова партия на политическия хоризонт преди задаващите се избори 2в1? Големият въпрос, чийто отговор се очаква, е, ще има ли проект около министрите Асен Василев и Кирил Петков.

"Не може да направят траен и устойчив политически проект, поредният, който ще влезе в НС. Политическа партия със структура и идеология не се прави на базата на рейтинг на две лица за 5 месеца", коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя очерта двата варианта пред Кирил Петков и Асен Василев - или Радев да ги съхрани за своя политически проект, който има за България, или те да участват в изборите сега. 

Според социолога Кольо Колев, избирателите имат нужда от стимул да излязат да гласуват. Той подчерта, че между изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, защото не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне надежда.

"Една такава политическа формация не само има шанс да привлече колебаещи се хора, тя има шанс да торпилира настоящото положение, което няма изход. Ще дадат надежда, че нещо може да се събере около здравия разум, който отсъстваше в 46-ото НС", заяви социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че всички парти са в изчаквателна позиция за обявяване на кандидатури за президентските избори.

"На Радев, с поддръжници като "Има такъв народ", не му трябват врагове. Те са основните критици на неговите министри, заедно с ГЕРБ. Ако те ще стоят до Радев и ще му сочат грешките, това не ги прави ценен съюзник. А ГЕРБ ще симулират някаква президентска битка", коментира Колев.

Цветанка Андреева е убедена, че атаката срещу бившия шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов е част от политическата интрига около президентските избори./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени