mycomputer.BG

Време е лудите шофьори да плащат повече

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 446 | Брой коментари 0
07:50 06.12.2019

От години, типично по нашенски, само говорим за въвеждане на системата „бонус-малус“, използвана и в напредналите страни за определяне на цената на задължителната застраховка „Гражданската отговорност“.

Влизането й в сила ще засегне много интереси и най-вече на свикналите да карат като идиоти на пътя и да минават между капките. Сега застрахователите не отчитат в пълна степен кой водач колко нарушения е направил. За оценка използват единствено възрастта на шофьора на возилото. Тя обаче не е прекалено обективна, защото има млади дисциплинирани водачи и възрастни - тотални идиоти на пътя.

Време е най-големите диванета по шосетата да започнат да си плащат за удоволствието да правят нарушения и да поставят в опасност останалите участници в движението. Както знаем, българинът хич не обича да плаща повече.Въпросната система „бонус-малус“ е един от шансовете за въвеждане на ред по шосетата. Другият е да има повече камери по пътищата и те да работят. Досега обаче и за решаване на проблема само се говори./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени