Връзката може да ни прави по-добри хора

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 607 | Брой коментари 0
10:38 06.03.2013

Сигурно сте чували фразата „ние сме като едно цяло“. Оказва се, че това не са просто лигави измислици в романтична обвивка. Напълно възможно е двама човека да бъдат в пълен синхрон, не само емоционално, но и физически. Според ново изследване на Университета на Калифорния сърцата на влюбените бият като едно.

Учените измерили сърдечния ритъм на 32 двойки, докато партньорите гледали един в друг в продължение на три минути. През това време те нямали право да разговарят или да се докосват. Резултатите показали, че партньорите имали сходен пулс и вдишвали и издишвали по едно и също време. За да потвърдят теорията си, учените накарали двойките да се разделят и да разменят партньорите си. В новата ситуация не били измерени нито сходен пулс, нито сходен модел на дишане.

Изследователите смятат, че когато двама партньори са на една и съща вълна в емоционално отношение, това се отразява и на техните физиологични реакции. Всъщност това не е единственият ефект, който може да окаже партньора ви върху вас. Men's Helath споделя още няколко, но не се притеснявайте, защото всички са добри.

1. Моногамията е възможна. Казват, че обвързаните мъже предпочитат да стоят на дистанция от привлекателни жени. Скорошно изследване провери доколко това е истина. В теста се включили мъже, част от които обвързани, а останалите необвързани. На всички участници била инжектирана доза окситоцин, известен още като „хормона на любовта“. Към всеки мъж се приближила красива жена, която искала да го заговори. Резултатите показали, че обвързаните мъже държали да спазват по-голяма дистанция, отколкото необвързаните. Изследователите смятат, че емоционалната обвързаност с партньора повишава вашата вярност, като ви дистанцира от други потенциални възможности.

2. Емоциите имат значение. Скорошно проучване установи, че противно на общоприетото схващане, мъжете могат да бъдат по-емоционални във връзката си, отколкото жените. Известно е, че дамите приемат раздялата много зле, докато в подобна ситуация мъжете се чувстват много по-стресирани от дамите. Може би, господа, ще се съгласите, че се чувствате емоционално заредени, когато всичко във връзката ви върви добре? Това може да се обясни с факта, че жените имат подкрепа от приятелките си, докато мъжете търсят емоционално убежище най-вече в прегръдките на партньорката си./ ДНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени