Връщат асансьорните техници в училище

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 144 | Брой коментари 0
07:55 05.08.2019

Асансьорните техници се връщат в училище наесен след 10-годишно прекъсване и липса на кандидат-гимназисти за тази специалност. Бъдещите специалисти, които ще борят недостига на кадри в сферата, на 15 септември ще прекрачат прага на столичната Професионална гимназия по транспорт и електротехника „Хенри Форд“.

В паралелката „Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника“ вече са записани 10 деца, обясни директорът на гимназията инж. Таньо Стойчев. Желаещите обаче са достатъчни за реализирането на дуалната паралелка, тъй като тя е защитена и може да стартира с 9 ученици. Броят на кандидат-асансьорните техници, обучавани в „Хенри Форд“, може да нарасне. „Записването ще продължи до 10 септември, което означава, че ще има и допълнително приети ученици“, уточни директорът. Както „Монитор“ вече писа, след две години в училището ще бъде изграден и център за обучение с учебен асансьор на който гимназистите ще могат да се упражняват. За специалните предмети, които почват от втория срок на 10-и клас, пък е изградена лаборатория по силова електротехника. В нея са вложени над 20 000 лв., като от модерния кабинет ще могат да се възползват и приетите в паралелката за градския транспорт. „Няма да преподаваме история на съответната дисциплина. При нас всичко е най-модерно, за да може ученикът в реални производствени условия да упражнява това, което трябва да усвои като умения, диагностика на съответната апаратура и уреди“, заяви Стойчев./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени