Coca Cola

Водата в 3 населени места в региона, в които имаше отклонения, вече е годна за пиене

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 127 | Брой коментари 0
07:59 23.08.2019

Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 05.08 - 18.08.2019 г.  на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 15  населени места, в областта.

Изследвани са 32 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг група А.  От тях 5 не отговарят на Наредба №9/2001 г. на Министерството на здравеопазването  за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

РЗИ е взела проби от водата в три пункта в Радомир, където е отстранявана авария , в резултат на което водата е била замътена. Взети са проби и от село Лесковец, където е установено сравнително малко количество на ешерихия коли. Подобни са пробите и от село Боснек. На „В и К” веднага са връчени предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки

От Здравната инспекция уверяват, че взетите контролни проби на водата от тези населени места показват, че тя вече отговаря на изискванията на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

От там поясняват още, че снабдяването с питейна вода на село Забел, община Трън се осъществява чрез доставяне на бутилирана вода.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени