Внимание, нов вирус ни удря в ушите!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.03.2018 | Прочитания 804 | Брой коментари 0
11:16 03.03.2018

Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в продължение на две седмици, алармират лекари. Грипът бавно отминава, но на негово място идват характерните за сезона аденовируси, метапневмовируси, риновируси и коронавируси.

Те са причинители на голяма част от заболяванията, които са по-леки и не причиняват толкова тежки усложнения.

За разлика от грипа обаче, в много от случаите се стига до инфекции, които трябва да се лекуват с антибиотик. Обичайно заразите започват с упорита и суха кашлица, придружена от болки в гърлото и хрема. В някои случаи обаче се стига до болка, шум и възпаление в ушите, съобщава Флагман.

“Ушите са една от най-уязвимите части от човешкото тяло.

Всъщност вирусите атакуват именно малките съдове и артерии. Настинка, грип, съвсем проста хрема, всичко може да доведе до усложнение“, обясняват специалистите. Те все по-често лекуват пациентите с диагноза хеморагичен отит.

Това е остро възпаление на средното ухо с кръвоизливи, които засягат слуховия нерв. Това обаче може да доведе до по-трайни увреждания. Заболяването засяга както големи, така и малки.

Протича със силна болка в едното или и в двете уши, възможно е и изтичане на секрет (гноен или бледокървав). Може да се стигне до висока температура и треска.

Затова лекарите сигнализират, че при първите болки и съмнения е особено важно да се потърси медицинска помощ. До 48-ия час от началото на оплакванията лечението трябва да е започнало./ bg7.bg

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени