Внимание: Ибупрофен и кортизон може да влошат състоянието на болните

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 628 | Брой коментари 0
13:07 15.03.2020

Лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус, предупреждават френските здравни власти. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предпупреди, че такива са например много често използваните Нурофен и Диклофенак (той се съдържа в лекарствата срещу мускулни болки като Волтарен).

При температура да се ползват само лекарства, съдържащи парацетамол без да се превишават предписаните дози, съобщава в-к "Фигаро". Здравните служители посочват, че е известно, че противовъзпалителните лекарства представляват риск за хората с инфекциозни заболявания, тъй като са склонни да намаляват реакцията на имунната система на организма. Министерството на здравеопазването препоръчва на пациентите парацетамол, защото „той ще намали треската, без да противодейства на възпалението“. Жан-Луи Монтаструк, ръководител на фармакологията в болница в Тулуза, каза за радио RTL: „Противовъзпалителните лекарства увеличават риска от усложнения, когато има треска или инфекция.“/Кмета бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени