Внесоха подписка в подкрепа на златодобива в Трън, подписите двойно повече от тези на противниците на проекта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1096 | Брой коментари 0
08:14 29.09.2016

1339 подписа в подкрепа на инвестициите в добив на руди от местните находища бяха внесени в Община Трън. Старите миньори, работили в някогашната мина „Злата“, са създали инициативния комитет „Трънчани за бъдещето на трънския край“, който настоява пред кмета на Общината и Общинския съвет да се осигури възможност за възраждане на местната икономика чрез реализиране на проекта за добив на злато на фирма „Евромакс Сървисиз“ ЕООД.

При внасянето на подписката, председателят на Инициативния комитет Боян Дойчев  сподели: „Миналото и бъдещето на Трън са свързани със златодобив. Не случайно на входа на града името му е изписано със златни букви, а в герба му има миньорски чук.“

Миньорите са на мнение, че най-доброто решение за Трън е да се привличат, а не да се отхвърлят инвеститори, за да има препитание за хората, а не да се изселват към Перник и София. Те са набирали подписи в подкрепа на създаването на работни места, приходи за общината и добив, който е съобразен с всички законови и екологични изисквания, записани в нашето законодателство.

Декларацията им до местната власт е подкрепена както от местни хора, така и от хора, чиято адресна регистрация е извън общината, но всички са от област Перник и са загрижени за развитието на града и общината, като повечето имат лични впечатления от минната промишленост.

От подписката става ясно, че от жителите на общината най-активни са били хората в трудоспособна възраст от град Трън. Извън него подкрепата идва предимно от бившите миньорски селата около мина „Злата“.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени