Coca Cola

ВМРО загуби знакова за партията личност в Перник! Почина Кирил Караманчев!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 686 | Брой коментари 0
14:23 05.09.2019

Почина Кирил Караманчев, дългогодишен председател на структурата на ВМРО в Перник.С него са свързани години на непрекъсната работа в името на националните интереси, много инициативи станаха факт именно по времето, когато той беше председател.

„Нашият верен другар и съратник Кирил Караманчев от Перник почина днес. Киро бе един от възстановителите на ВМРО в Перник. Ревностен защитник на българщината, върл противник на всякакви опити за налагане на тезата за наличие на малцинства в България.

Отиде си след болест, но с делата му ще го помним винаги в активните години, когато бе страшилище за омо-вци и всякаква паплач, подкопаваща единството на българския народ и суверенитета на Родината.

Кирил Караманчев оставя една прекрасна дъщеря Катерина, него ще оплаква и майка му Веска.  Скъпи роднини, скърбим заедно с Вас за огромната загуба. Личност като Кирил Караманчев оставя огромна празнина, ще липсва на всички ни.

Отиде си в деня, в който в Рим преди 29 години, на 5 септември, този свят напуска и водачът на ВМРО Иван Михайлов.

Бог да те прости, Киро! Сега си на място, където ще срещнеш своите идоли - учители, борците на революционното дело, дали живота си за Мизия, Тракия и Македония. За обединена България!“ – пишат от централата на ВМРО.

Към съболезнованията на близки, роднини и съратници се присъединява и пернишката структура на ВМРО, неговите приятели от Батановци.

Погребението ще бъде утре, от 15.00 часа на гробищата в Батановци

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени