Влогът на държавата в успеха на Лудогорец е 3 млн. лв, каза министърът на спорта

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 28.02.2014 | Прочитания 501 | Брой коментари 0
11:23 28.02.2014

Влогът на държавата в успеха на "Лудогорец" са дадените 3 млн. лева за стадиона на клуба, каза днес по БНТ министърът на спорта Мариана Георгиева.

В отговор на въпрос тя изтъкна, че по-важни за доброто представяне на футболистите са синхронът вътре в отбора, грижите на спонсора, "като по своему" роля има и Българският футболен съюз.

Спортният министър определи победата срещу "Лацио" снощи като подчертан успех, но уточни, че не е имала възможност да е на стадиона и е гледала мача по телевизията.

В отговор на въпрос за новия национален стадион Георгиева каза, че за момента има само предварителни разговори с известни фирми, които биха могли да го построят, но не се обсъждат конкретни параметри и няма избран фаворит за изпълнение на проекта. Спортният министър каза, че до края на годината трябва да започне конкретната работа, а плановете са съоръжението да е готово през 2018-2019 г.

За ремонта на Зимния дворец Мариана Георгиева посочи, че той е наложителен, защото залата "излиза от функционалност". По повод посочената цена на обновяването от 50 млн. лв. спортният министър каза, че не е специалист или инвеститор и не може да каже, защо са нужни толкова пари.

Мариана Георгиева уточни, че сумата е ориентировъчна, като за момента са отпуснати 35 млн. за тази година. Спортният министър пое ангажимент да се осигурят условия за подготовка на професионалните състезатели, включително и в чужбина. Останалите пък ще се преместят на пързалката на "Славия".

 

Източник; dnevnik

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени