Властта в областта с позиция по повод протестите в Перник, вижте я!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.11.2018 | Прочитания 658 | Брой коментари 0
15:39 14.11.2018

Представителите на държавната власт в областта излезе с позиция за провеждащите се в Перник протести. Публикуваме я без намеса

"УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

Заявяваме категоричната позиция на държавата, на местните власти, на ОДМВР Перник и службите за сигурност по повод демонстрациите и протестите, протичащи на територията на областта.

Противопоставяме се на грубите опити за спекулации по важните национални теми и натрупването на обществено напрежение в последните няколко дни.

Всеки има право на глас и свободна позиция, уредено в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Тяхното изразяване не трябва да става с действия, накърняващи чуждите права, чрез затварянето на важни пътни артерии, възпрепятстване на свободното придвижване на хора, на автомобилите на реда и тези на спешната помощ.

Смятаме, че всекидневно пътуващите стотици перничани до работните и учебните им места в столицата, не бива да бъдат потърпевши от събития, организирани от хора, провокиращи, погазващи законността и с поведението си водещи до дестабилизация на страната ни.

Призоваваме жителите на областта да спазват закона и неговите разпоредби, да не нарушават обществения ред и да уважават правилата на гражданския мир.

В обединена позиция институциите на правовия и вътрешен ред в област Перник, заявяваме че в рамките на закона няма да толерираме проявите на дискриминация, насилие и ограничаване на права на гражданите.

Областен управител

Кмет на община Перник

Кмет на община Радомир

Кмет на община Брезник

Кмет на община Земен

Кмет на община Трън

Кмет на община Ковачевци

ОДМВР

ТД ДАНС

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени